Huis verkopen Groningen

Een huis verkopen kunt u tegenwoordig helemaal zelf doen. Dat kost u uiteraard veel minder geld. Maar wat veel mensen niet weten is dat het ook veel minder geld oplevert. Dit komt omdat u, waarschijnlijk, niet zo veel ervaring heeft met het verkopen van huizen. Wellicht vind u het niet erg om minder geld voor uw huis te ontvangen, maar wanneer u wel het onderste uit de kan wilt halen dan kunt u het beste in zee gaan met een verkoopmakelaar.

Een verkoopmakelaar is een makelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van huizen voor de best mogelijke prijs. Hij of zij helpt u om uw woning op de juiste manier in de markt te zetten. Dit wil zeggen dat de verkoopmakelaar er voor zorgt dat uw huis op gaat vallen tussen de andere woningen die in Groningen te koop zijn. Daarnaast komt een verkoopmakelaar op voor uw belangen als verkoper. Maar een verkoopmakelaar zorgt ook voor rust bij de klanten. Zij nemen namelijk alle zorgen uit handen. Dit houdt in dat u niet uw woning hoeft te promoten of aanwezig moet zijn bij de sleuteloverdracht want de verkoopmakelaar regelt dat allemaal voor u. Hierdoor ervaart u veel meer tijd en rust dan wanneer u dit zelf allemaal moet regelen. Want vergeet niet; er komt veel poespas kijken bij het verkopen van een woning. En die poespas kunt u allemaal loslaten bij het inhuren van een goede verkoopmakelaar in Groningen.

Een huis verkopen doet u, als het goed is, niet elke dag. Daarom is het enorm lastig om te bepalen wat een goede verkoopprijs voor uw woning is. Waar moet u allemaal op letten? Moet u uw huis laten taxeren en zo ja door wie? En mag je met meerdere mensen tegelijk onderhandelen over uw woning of mag dat juist niet? Allemaal vragen waar u waarschijnlijk niet direct een antwoord op weet. Daarom is het inschakelen van een verkoopmakelaar enorm aan te raden wanneer u uw huis wilt verkopen. Een verkoopmakelaar kent alle regels omtrent het verkopen van woningen. Zij doen dit jaar in, jaar uit en zijn gepokt en gemazeld in deze business. Naast zijn of haar enorme expertise binnen dit vak, hebben ze ook nog eens uitstekende contacten binnen de Groningse woningmarkt. Hierdoor is hij of zij altijd op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. Zo weet u dus binnen no-time welke kopers er op dat moment op zijn naar hun nieuwe droomhuis. En de verkoopmakelaar weet precies hoe hij uw woning moet verkopen als hun nieuwe paleisje. Omdat de woningmakelaar de woningmarkt in Groningen van haver tot gort kent, weet hij of zij wat de beste verkoopstrategie is om uw woning zo snel mogelijk voor de juiste prijs te verkopen.

Een verkoopmakelaar neemt dus een hoop uit handen, waardoor u meer tijd over heeft voor andere zaken. Uiteraard houdt hij of zij u constant op de hoogte van de huidige ontwikkelingen zodat u precies weet waar u staat. Het begint al met het vooronderzoek. Dit doet hij al voordat hij voor het eerst bij u thuis komt. Dit houdt in dat de verkoopmakelaar al onderzoek heeft gedaan bij het kadaster. Na een kennismakingsgesprek met u zal de makelaar alle wensen die u heeft op papier zetten. Hierdoor houden u en de makelaar altijd het juiste doel voor ogen. Ook zal hij met u de afspraken, de voorwaarden en de tarieven met u vastleggen alvorens hij uw woning in de verkoop zet. Op deze manier weet u altijd waar u aan toe bent. De verkoopmakelaar regelt ook de bezichtigingen van eventuele kopers, doet de onderhandelingen, maakt de koopakte op en doet de eindinspectie inclusief de sleuteloverdracht. Met één van onze verkoopmakelaars in Groningen bent u in één keer verzekerd van de beste mensen om uw woning te verkopen.