Hoe krijg ik mijn huis op Funda?

Funda is de bekendste en grootste site waarop huizen aangeboden worden in Nederland. De site stelt huizenzoekers in staat om op locatie, prijsklasse, oppervlakte en een hele boel andere factoren hun droomhuis te vinden. Als u uw huis wilt verkopen is het heel nuttig om een advertentie op Funda te plaatsen en daarnaast kost het weinig moeite.

Makelaar

Als u uw huis op Funda wil adverteren, dan zult u een makelaar moeten inschakelen. U kunt daarbij kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een brancheorganisatie, zo is Funda eigendom van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en biedt het makelaars die zijn aangesloten bij deze organisatie extra voordelen. Maar u kunt ook kiezen voor een online makelaar, waarbij deze makelaar slechts de online advertenties plaatst. Deze optie past mogelijk beter bij uw wensen als u van plan bent om zelf de foto’s voor u huis aan te leveren, de bezichtigingen af te handelen en uiteindelijk de onderhandelingen te voeren.

Verschillende opties bij een advertentie

Funda heeft een boel verschillende functies die u kunnen helpen om uw huis te verkopen. Ten eerste is er Funda basis, wat de goedkoopste en simpelste optie is. Daarnaast is er Funda compleet, waarbij het mogelijk is om een plattegrond, 360° foto’s, video’s en een 3D tour toe te voegen. Deze optie is natuurlijk duurder dan Funda basis. Aanvullend bestaat er de mogelijkheid om uw advertentie tegen betaling voor langere tijd boven aan de lijst te laten staan, aan meer bezoekers van de website te laten zien, of meer advertentieruimte in te laten nemen.

Foto’s

Als u uw huis Funda wil plaatsen heeft u natuurlijk foto’s van uw huis nodig. Als u met een makelaar in zee gaat dan zal deze vaak een vaste fotograaf hebben. Dan zijn de kosten voor deze fotograaf inbegrepen bij de prijs die van de makelaar, tenzij u expliciet afgesproken heeft om zelf foto’s te (laten) maken. Als u de foto’s zelf maakt, dan is het natuurlijk belangrijk dat u een goede camera gebruikt. Ook zult u uw huis moeten opruimen en erop moeten letten dat er veel licht schijnt in uw huis, waarbij zonlicht vaak voor de mooist foto’s zorgt.